Новорічний стіл 2026 року повинен бути яскравим, насиченим смаком та «вогняним» – адже рік Вогняного Коня вимагає енергії та позитиву. Пропонуємо покрокові рецепти з інгредієнтами, щоб ваш святковий стіл був не лише смачним, а й символічним.
1. Гострий яловичий стейк з овочами на грилі
Інгредієнти:
Яловичий стейк – 400 г
Болгарський перець – 2 шт.
Кабачок – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Оливкова олія – 2 ст. л.
Червоний перець – ½ ч. л.
Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Стейк натріть сіллю, перцем та червоним перцем, залиште на 20 хвилин.
Овочі наріжте смужками, полийте олією та обсмажте на грилі 5–7 хвилин.
Стейк обсмажте на сковороді-гриль по 3–4 хвилини з кожного боку (до бажаного ступеня прожарки).
Викладіть стейк на тарілку разом з овочами та подавайте гарячим.
2. Лосось у соусі теріякі
Інгредієнти:
Філе лосося – 500 г
Соєвий соус – 3 ст. л.
Мед – 1 ст. л.
Імбир (свіжий) – 1 ч. л.
Кунжут – 1 ч. л.
Приготування:
Змішайте соєвий соус, мед і натертий імбир.
Замаринуйте лосось у соусі на 30 хвилин.
Запікайте філе у духовці при 180°C 15–20 хвилин.
Посипте кунжутом перед подачею.
3. Салат «Вогняна поляна»
Інгредієнти:
Болгарський перець червоний – 1 шт.
Помідори – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Руккола – 50 г
Лимонний сік – 1 ч. л.
Оливкова олія – 2 ст. л.
Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Овочі наріжте кубиками, моркву натріть на тертці.
Змішайте овочі з рукколою.
Заправте олією, лимонним соком, сіллю та перцем.
Подайте на святковому блюді, виклавши «вогняний» шар червоних овочів зверху.
4. Гарячий овочевий суп-пюре з імбиром
Інгредієнти:
Морква – 2 шт.
Болгарський перець – 1 шт.
Картопля – 2 шт.
Імбир – 1 ч. л.
Овочевий бульйон – 500 мл
Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Наріжте овочі кубиками та обсмажте 2 хвилини на олії.
Залийте бульйоном, доведіть до кипіння і варіть 15–20 хвилин.
Додайте імбир і подрібніть блендером до однорідної консистенції.
Подайте гарячим з краплею оливкової олії.
5. Десерт «Полум’яна груша»
Інгредієнти:
Груші – 3 шт.
Мед – 2 ст. л.
Кориця – ½ ч. л.
Червоне вино – 50 мл
Приготування:
Груші розріжте навпіл, видаліть серцевину.
Полийте медом, посипте корицею, додайте трохи вина.
Запікайте 20 хвилин при 180°C.
Подавайте теплим, можна прикрасити горіхами.
Ці рецепти допоможуть створити яскравий, насичений та символічний новорічний стіл, який задовольнить енергію Вогняного Коня і принесе удачу у 2026 році.


