10 небанальних закусок на новорічний стіл, які здивують гостей

10 небанальних закусок на новорічний стіл: прості рецепти з покроковими інструкціями та списком інгредієнтів для святкового меню.

Ілюстративне фото / www.pexels.com
Ілюстративне фото / www.pexels.com

Новорічний стіл завжди хочеться зробити яскравим і незабутнім. Щоб здивувати гостей та створити святковий настрій, пропонуємо 10 небанальних закусок, які легко приготувати вдома. Кожен рецепт містить детальний список інгредієнтів та покрокову інструкцію, що допоможе вам створити святкову атмосферу без зайвого стресу.

1. Рулетики з лосося з вершковим сиром

Інгредієнти:

  • Лосось слабосолений – 200 г

  • Вершковий сир – 150 г

  • Кріп свіжий – 10 г

  • Лимон – 0,5 шт.

Приготування:

  1. Нарізати лосось тонкими скибками.

  2. Змішати вершковий сир з подрібненим кропом і соком лимона.

  3. Намазати суміш на скибки лосося та скрутити рулетики.

  4. Викласти на тарілку та прикрасити гілочками кропу.

2. Канапе з авокадо та креветками

Інгредієнти:

  • Хліб для тостів – 4 скибки

  • Авокадо – 1 шт.

  • Креветки варені – 150 г

  • Лимонний сік – 1 ч. л.

  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Авокадо розім’яти з лимонним соком.

  2. Намазати тостовий хліб авокадо.

  3. Викласти зверху креветки, посолити і поперчити.

  4. Нарізати на невеликі шматочки та подавати.

3. Міні-кіші з грибами та сиром

Інгредієнти:

  • Листкове тісто – 250 г

  • Гриби печериці – 150 г

  • Сир твердий – 100 г

  • Яйця – 2 шт.

  • Вершки 20% – 50 мл

Приготування:

  1. Розкачати тісто та викласти у формочки для кішів.

  2. Обсмажити гриби до золотистого кольору.

  3. Змішати яйця з вершками і натертим сиром.

  4. Викласти гриби в формочки та залити сумішшю.

  5. Випікати 20 хвилин при 180°С.

4. Кростіні з печеною бурякою та фетою

Інгредієнти:

  • Багет – 1 шт.

  • Буряк печений – 1 шт.

  • Сир фета – 100 г

  • Горіхи волоські – 30 г

  • Оливкова олія – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Нарізати багет тонкими скибками та підсушити в духовці.

  2. Буряк нарізати кубиками та змішати з фетою.

  3. Викласти суміш на тости, посипати подрібненими горіхами.

  4. Полити оливковою олією та подавати.

5. Салат з хурмою та горіхами

Інгредієнти:

  • Хурма – 2 шт.

  • Волоські горіхи – 50 г

  • Руккола – 50 г

  • Мед – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Нарізати хурму кубиками.

  2. Змішати з рукколою та горіхами.

  3. Полити медом перед подачею.

6. Рулетики з баклажанів з сиром та часником

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.

  • Сир вершковий – 100 г

  • Часник – 2 зубчики

  • Петрушка – 10 г

Приготування:

  1. Нарізати баклажани довгими смужками та обсмажити.

  2. Змішати сир з подрібненим часником та петрушкою.

  3. Намазати баклажани та скрутити рулетики.

7. Ялинкові канапе з помідорами та моцарелою

Інгредієнти:

  • Помідори черрі – 10 шт.

  • Моцарела – 10 кульок

  • Базилік – 10 листочків

  • Бальзамічний соус – 1 ч. л.

Приготування:

  1. На зубочистку насадити помідор, листок базиліку та кульку моцарели.

  2. Викласти у вигляді ялинки.

  3. Полити бальзамічним соусом.

8. Фаршировані печериці з сиром та зеленню

Інгредієнти:

  • Гриби печериці – 12 шт.

  • Сир твердий – 50 г

  • Зелень – 10 г

  • Часник – 1 зубчик

Приготування:

  1. Вийняти ніжки грибів.

  2. Змішати сир, подрібнені ніжки та зелень.

  3. Начинити шапочки та випікати 15 хвилин при 180°С.

9. Тарталетки з крем-сиром та червоною рибою

Інгредієнти:

  • Тарталетки – 12 шт.

  • Крем-сир – 100 г

  • Червона риба – 50 г

  • Кріп – 5 г

Приготування:

  1. Наповнити тарталетки крем-сиром.

  2. Викласти скибочки риби зверху.

  3. Прикрасити кропом.

10. Закуска “Сніговички” з моцарелою та оливками

Інгредієнти:

  • Моцарела – 6 кульок

  • Оливки – 6 шт.

  • Морква – 1 шт.

  • Зубочистки

Приготування:

  1. Викласти на зубочистку кульки моцарели у вигляді сніговика.

  2. Використати половинки оливок для очей та моркву для носика.

Ці 10 небанальних закусок на новорічний стіл поєднують простоту приготування та святкову естетику. Вони ідеально підходять для святкової вечері, щоб здивувати гостей та створити атмосферу затишку і свята.

Всі рецепти