Торт-рулет “Сльоза слона” – це справжній кулінарний шедевр, який завоював серця багатьох любителів солодощів. Його ніжний бісквіт і легкий крем роблять десерт ідеальним для святкових столів або затишних домашніх чаювань. У цій статті ми поділимося детальним рецептом, як приготувати рулет Сльоза слона в домашніх умовах, щоб він вийшов смачним і красивим.
Інгредієнти для рулету “Сльоза слона”
Для бісквіту:
Яйця – 4 шт.
Цукор – 120 г
Борошно – 100 г
Крохмаль – 20 г
Ванільний цукор – 1 ч. л.
Для крему:
Сметана жирна – 400 мл
Цукор – 100 г
Ванільний цукор – 1 ч. л.
Горіхи або шоколад для прикраси (за бажанням)
Покроковий рецепт рулету “Сльоза слона”
Приготування бісквіту:
Збити яйця з цукром до стійкої піни. Поступово додати просіяне борошно з крохмалем, акуратно перемішати лопаткою. Вилити тісто на застелений пергаментом деко і випікати при 180°C 10–12 хвилин.Формування рулету:
Гарячий бісквіт накрити чистою серветкою, злегка змоченою водою, і згорнути в рулет. Це допоможе коржу не тріскатися при скручуванні.Приготування крему:
Збити сметану з цукром і ванільним цукром до густої консистенції. Остуджений бісквіт розгорнути, рівномірно намазати кремом і скрутити назад.Оформлення:
Зверху рулет можна прикрасити шоколадною стружкою, горіхами або присипати какао. Для більш ефектного вигляду деякі кулінари роблять невеликі надрізи та додають декілька крапель кондитерського сиропу – це створює ефект “сльози слона”.
Поради для ідеального рулету
Бісквіт краще остуджувати в згорнутому вигляді, щоб він не ламався.
Крем можна робити як зі сметани, так і на основі збитих вершків, що додасть десерту особливої ніжності.
Використовуйте свіжі інгредієнти – це ключ до смачного рулету Сльоза слона.
Готуючи торт-рулет Сльоза слона рецепт за цим покроковим планом, ви отримаєте ніжний, ароматний та візуально ефектний десерт. Цей рулет стане не тільки прикрасою столу, але й справжнім задоволенням для всієї родини.