Куряча печінка – це поживний та універсальний продукт, який можна використовувати для приготування як швидких домашніх страв, так і святкових делікатесів. Нижче представлені 5 покрокових рецептів з інгредієнтами, щоб приготування було простим і приємним.
1. Смажена куряча печінка з цибулею
Інгредієнти:
Куряча печінка – 500 г
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Рослинна олія – 3 ст. л.
Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Курячу печінку промити, обсушити та нарізати невеликими шматочками.
Цибулю очистити і нарізати півкільцями.
На сковороді розігріти олію, обсмажити печінку 5–7 хвилин до золотистої скоринки.
Додати цибулю та обсмажувати разом ще 5 хвилин.
Посолити, поперчити і подавати зі свіжим хлібом або картопляним пюре.
2. Куряча печінка у вершковому соусі
Інгредієнти:
Куряча печінка – 400 г
Вершки 20% – 150 мл
Часник – 2 зубчики
Вершкове масло – 1 ст. л.
Сіль, перець, мускатний горіх – за смаком
Приготування:
Печінку промити, обсушити та нарізати невеликими шматочками.
На сковороді розігріти вершкове масло, обсмажити печінку 5 хвилин.
Додати подрібнений часник та тушкувати ще 2 хвилини.
Влити вершки, посолити, поперчити, додати щіпку мускатного горіха.
Тушкувати 7–10 хвилин на середньому вогні до готовності. Подають з гарніром на вибір.
3. Паштет з курячої печінки
Інгредієнти:
Куряча печінка – 500 г
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Вершкове масло – 50 г
Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Печінку промити і обсушити.
На сковороді розігріти масло, обсмажити печінку 5 хвилин.
Додати нарізані цибулю та моркву, смажити до м’якості овочів.
Перекласти все в блендер, додати вершкове масло, сіль і перець.
Подрібнити до однорідної маси. Паштет готовий до подачі на хліб або крекери.
4. Куряча печінка в томатному соусі
Інгредієнти:
Куряча печінка – 400 г
Томатна паста – 3 ст. л.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 2 зубчики
Олія – 2 ст. л.
Сіль, перець, паприка – за смаком
Приготування:
Печінку промити і обсушити, нарізати шматочками.
На сковороді розігріти олію, обсмажити печінку 5 хвилин.
Додати дрібно нарізану цибулю та часник, смажити ще 3 хвилини.
Додати томатну пасту, спеції та трохи води, тушкувати 10–12 хвилин.
Подавати з рисом, макаронами або картоплею.
5. Куряча печінка з овочами в духовці
Інгредієнти:
Куряча печінка – 400 г
Болгарський перець – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Сіль, перець, сушені трави – за смаком
Приготування:
Печінку промити, обсушити, перець, моркву та цибулю нарізати смужками.
Змішати печінку з овочами, додати олію, сіль, перець та трави.
Викласти на деко, застелене пергаментом.
Запікати в духовці при 180°C 20–25 хвилин до готовності печінки.
Подавати гарячою, як самостійну страву або з гарніром.
